Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Οι νταήδες που έδειραν τον 17χρονο στον Βύρωνα έβγαλαν selfie μέσα στο Αστυνομικό τμήμα (pic)- (οι μισοί Έλληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί)



Το θράσος των νεαρών που προχώρησαν στον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, δεν έχει τελειωμό, αφού αντί να κατανοήσουν το μέγεθος της άθλιας πράξης τους, καμάρωναν βγάζοντας selfie μέσα στο αστυνομικό τμήμα! ..
Κανένα ίχνος μεταμέλειας αλλά και συνείδησης του τι έπραξαν, φανερώνει η selfie που τράβηξε φίλος των τριών εκ των οκτώ προσαχθέντων, ενώ βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, για τον ξυλοδαρμό του μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά το VyronasNews, νεαρός, ο οποίος είχε πάει για… συμπαράσταση στους φίλους του στο τμήμα, ανέβασε story στο instagram , με τους προσαχθέντες στο βάθος, η οποία συνοδεύτηκε με την υβριστική φράση «Τ’ αδέρφια μου δεν μασάνε π…..ες!».
Η συγκεκριμένη selfie του τραβήχτηκε στο ΑΤ Βύρωνα, ανέβηκε στο site "VyronasNews" και αμέσως δέχθηκαν μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο, μέσα από ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, όπως μεταφέρθηκε στο protothema.gr. Στόχος ήταν να "κατέβει" η φωτογραφία.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως στο Λύκειο που συνέβη το περιστατικό, την Πέμπτη, πήγε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για να ενημερωθεί για το περιστατικό.



Στον Βύρωνα πάντως έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ανοίγουν στόματα, τα οποία αναφέρονται σε συμμορίες ανηλίκων με συγκεκριμένες ονομασίες, ακόμα και χαρακτηριστικά λογότυπα, οι οποίοι εκφοβίζουν καθημερινά μαθητές.

Στην αποψινή συνέλευση γονέων του σχολείου παρέστη και η αδελφή του μαθητή, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού του. Φανερά σοκαρισμένη, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βοηθήστε μας να λυθεί το πρόβλημα. Η διήμερη αποβολή δεν είναι η λύση. Πολύ πιθανόν, οι γονείς μου σήμερα να πήγαιναν στην κηδεία του αδερφού μου…”.

Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι το VyronasNews, βρέθηκε στην αποψινή συνέλευση γονέων που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο και “τολμά” να συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο περιστατικό, ακόμα και αν κάποιοι μπήκαν .. στον κόπο να μας απειλήσουν για τυχόν οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση φωτογραφικού ή βιντεοληπτικού υλικού από την συνάντηση αυτή.

Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Επικοινωνία πιέστηκε να αποχωρήσει από τη συνέλευση από μειοψηφία. Στοχοποιήθηκε ως εκπρόσωπος των ΜΜΕ και κάποιος από τους παρευρισκομένους πρότεινε να επιδείξουν οι συμμετέχοντες ταυτότητες για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άλλοι δημοσιογράφοι στη συνέλευση.

Προς ενημέρωσήν τους, ουδέποτε θα κάναμε κάτι τέτοιο, καθώς δια μέσω των γονέων, “φωτογραφίζονται” ανήλικα πρόσωπα, κάτι το οποίο κάθε ένας που ασχολείται με τα ΜΜΕ, οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται απόλυτα. Υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας, τους οποίους τηρούμε απαράμιλλα, χωρίς ωστόσο, να ανεχόμαστε κανενός είδους φύμωση.


«Τραυματισμός με σιδηρογροθιές»
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εκτός των άλλων, το παιδί δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλειδιά» δήλωσε μεταξύ άλλων στο VyronasNews, ο δικηγόρος του 17χρονου μαθητή της 3ης Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα που ξυλοκοπήθηκε μέσα στο προαύλιο του σχολείου, Γιάννης Καλαϊτζίδης.
«Ο μαθητής κόντεψε για χιλιοστά να χάσει το μάτι του. Όλο του το πρόσωπο είναι γεμάτο εκχυμώσεις και μώλωπες. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχει μία τεράστια ουλή περιμετρικά από την κόγχη του αριστερού του ματιού και κάτω».
Ο δικηγόρος κ. Καλαϊτζίδης αποκάλυψε επίσης ότι θα ακολουθήσουν και νέες προσαγωγές για το περιστατικό. «Ηδη τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τους εμπλεκόμενους, 8 εκ των οποίων (οι μισοί Έλληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αναμένεται να προσαχθούν περίπου άλλα τόσα άτομα των οποίων η εμπλοκή έχει διαπιστωθεί. Τέλος εκτός από την ήδη μία μήνυση που έχουμε καταθέσει επιφυλασσόμεθα αν εξετάσουμε τις ευθύνες και να κινηθούμε στο άμεσο μέλλον και προς το σχολείο αλλά και κατά των γονέων των εμπλεκομένων για παραμέληση ανηλίκων».
Ο δικηγόρος δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απουσία των καθηγητών αναφερόμενος σε τρεις παρόντες στο περιστατικό.
Η «Επικοινωνία» πληροφορήθηκε αφενός ότι το σχολείο δεν έχει φύλακα λόγω λήξη της σύμβασης των οκταμηνιτών ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, την ώρα του διαλλείματος πρέπει να υπάρχουν 4 καθηγητές-επιτηρητές από το Γυμνάσιο στο προαύλιο και δύο από το Λύκειο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, καθηγητές που επενέβησαν για να αποτρέψουν τον ξυλοδαρμό, απωθήθηκαν. Όπως ανέφερε ο τραυματισμένος μαθητής στο Star, ο ξυλοδαρμός του διάρκεσε περίπου ενάμιση λεπτό.
Συνέλευση με τον Τύπο υπό διωγμό…
Το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου για το περιστατικό. Όπως σωστά αναφέρει στο ρεπορτάζ του το VyronasNews, «ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Επικοινωνία» πιέστηκε να αποχωρήσει από τη συνέλευση από μειοψηφία. Στοχοποιήθηκε ως εκπρόσωπος των ΜΜΕ και κάποιος από τους παρευρισκομένους πρότεινε να επιδείξουν οι συμμετέχοντες ταυτότητες για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άλλοι δημοσιογράφοι στη συνέλευση».
Τα παραπάνω όχι απλώς επιβεβαιώνουμε όπως και το γεγονός ότι ενώπιον μας, ο εκπρόσωπος του VyronasNewsαπειλήθηκε για τυχόν οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση φωτογραφικού ή βιντεοληπτικού υλικού από την συνάντηση αυτή.
Στη συνέλευση γονέων του σχολείου παρέστη και η αδελφή του μαθητή, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού του. Φανερά σοκαρισμένη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βοηθήστε μας να λυθεί το πρόβλημα. Η διήμερη αποβολή δεν είναι η λύση. Πολύ πιθανόν, οι γονείς μου σήμερα να πήγαιναν στην κηδεία του αδερφού μου…».
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα

Tο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 13/2, το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί και να σχηματίσει η ίδια εικόνα για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή του σχολείου από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όταν ζήτησε το λόγο επειδή η αδερφή του είχε πέσει θύμα bullying.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η κυρία Κεραμέως μίλησε για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» και επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.
Όπως είπε, μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...