Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Μετανάστης ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ με αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου



Ο 68χρονος Σύρος μετανάστης είχε τραυματιστεί βαρύτατα το 2014 από πυροβολισμό κοντά στη νήσο Ψέριμο, ενώ είχε τραυματιστεί επίσης και άνδρας του Λιμενικού Σώματος. Ο μετανάστης είναι πλέον κάτοικος Σουηδίας, ενώ η δίκη διεξάγεται στη Ρόδο...
Ένας 68χρονος Σύρος μετανάστης, που διαμένει πλέον στην Σουηδία.ζητεί με αγωγή του να καταδικαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από παράνομο και αναίτιο πυροβολισμό του από λιμενικούς υπαλλήλους του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Ο τραυματισμός έγινε κατά την διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης σκάφους στο οποίο επέβαινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 κοντά στη νήσο Ψέριμο και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και την μόνιμη αναπηρία του.

Στο περιστατικό είχαν τραυματιστεί δύο μετανάστες και ένας λιμενικός. Σύμφωνα με την dimokratiki.gr στο σκάφος επέβαιναν 12 μετανάστες και δύο διακινητές, Τούρκοι κατά δήλωσή τους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τότε, το Λιμενικό είχε ανακοινώσει ότι «εντοπίστηκε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...