Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Νέα ισλαμική εισβολή στην Κύπρο!




4% του πληθυσμού της Κύπρου οι παράνομοι μετανάστες! – Ηλεκτρονικό έλεγχο της «πράσινης γραμμής» μελετά η Λευκωσία...

Στην Ελλάδα επιδιώκουμε να περιορίσουμε τους επερχόμενους μετανάστες σε ποσοστό 1% του πληθυσμού. Στην Κύπρο, όμως -εννοούμε στην ελεύθερη Κύπρο, οι μετανάστες φθάνουν ήδη το 4%. Δηλαδή σε έναν πληθυσμό 850.000 περίπου μιλάμε για 38.000 μετανάστες, που σχεδόν όλοι είναι μουσουλμάνοι. Και σε απόσταση αναπνοής, ο τουρκικός στρατός κατοχής. Άλλες 40.000. Αυτός ο στρατός είναι η ορατή απειλή. Οι 38.000 μετανάστες είναι ασύμμετρη απειλή. Και όλοι έχουν έρθει από την Τουρκία.

Στην Τουρκία αφίχθησαν από τις απομεμακρυσμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής από τις οποίες προέρχονται. Από την Τουρκία πέρασαν στα Κατεχόμενα (Κερύνεια) και από κει διέσχισαν την γραμμή της αντιπαραθέσεως. Την γραμμή που υποτίθεται ότι ελέγχεται από τον ΟΗΕ.

Το ζήτημα απασχολεί σοβαρά την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στην Λευκωσία, το πρόβλημα προσδιορίσθηκε και άρχισε η επεξεργασία των λύσεων. Τα σύνορα πρέπει να σφραγισθούν. Είναι μεν παράνομα, αλλά πρέπει να καταστούν και απολύτως ελεγχόμενα. Η Κυπριακή Αστυνομία θα πρέπει να κάνει αυτό που δεν κάνει ο ΟΗΕ. Να τα σφραγίσει.

Βεβαίως, όπως επεσήμανε ο ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά την σύσκεψη, πέρα από τις παρεμβάσεις προς την ΕΕ πρέπει να θεσμοθετηθεί νομικώς η αλλαγή του κώδικα που διέπει τον κανονισμό της «Πράσινης Γραμμής». Αφενός πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου, ο οποίος δημιουργεί πολλές και βαριές υποχρεώσεις στα κράτη της πρώτης υποδοχής μεταναστών, χωρίς να τους παρέχει την αλληλεγγύη που χρειάζονται.

Αφετέρου θα θεσμοθετηθούν οκτώ μέτρα για τον έλεγχο της γραμμής αντιπαραθέσεως. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα από αυτά θα αφορούν στον ηλεκτρονικό έλεγχο της «νεκρής ζώνης». Της περιοχής δηλαδή εκατέρωθεν της γραμμής, η οποία είναι απαγορευμένη, τόσο στον στρατό κατοχής, όσο και στην Κυπριακή Εθνική Φρουρά. Είναι υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, αλλά όπως προκύπτει από τα γεγονότα είναι ανοικτός στους λεγόμενους μετανάστες. Είναι ανοικτός στην 5η Φάλαγγα της τουρκικής επιθετικότητας.

Πηγές της δυνάμεως του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) θέλησαν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η αποστολή τους να αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση. Η εντολή τους περιορίζεται, συνέχιζαν, στην αποφυγή επεισοδίων μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκικής πλευράς, ώστε να μην διαμορφώνεται αρνητικό κλίμα για τις συνομιλίες που ενδέχεται (!) να γίνουν.

Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...