Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Πεσόντες Καταδρομείς Α' Μοίρας Επιχείρηση Νίκη Κύπρος 1974 Βίντεο



.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΙΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ. 
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ. 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

.
.

Η δραματική αφήγηση των ηρώων επιζώντων πιλότων στην επιχείρηση ΝΙΚΗ: Ευάγγελο Ανδρουλάκη - Ανδρέα Στραβοπόδη - Γεώργιο Δημητρό και οι σύζυγοι των ηρώων πεσόντων κυβερνητών Ελένη Δάβαρη και Αναστασία Συμεωνίδου .

O κυβερνήτης του ΝΙΚΗ-14 , τότε επισμηναγός Ευάγγελος Πετρουλάκης είναι ο ήρωας της επιχείρησης ΝΙΚΗ , την νύκτα της 21/7/1974 .

Ο ήρωας επισμηναγός , αψηφώντας την σχετική εντολή ακύρωσης της πτήσης του αεροσκάφους του προς την Κύπρο , απεγειώθη από τα Χανιά , με δική του ευθύνη , στις 12:25 τα μεσάνυκτα , μεταφέροντας στην Λευκωσία τα πυρομαχικά και τα βαρέα όπλα της Α΄ Μοίρας Καταδρομών η οποία είχε ήδη αναχωρήσει γιά την Κύπρο μερικά λεπτά νωρίτερα με άλλα μεταγωγικά αεροσκάφη Νορ Άτλας .

Το αεροσκάφος του επισμηναγού Ευάγγελου Πετρουλάκη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας , μετά από 4 περίπου ώρες τυφλής πτήσςης , στις 04:15 το πρωί , βαλλόμενο από αντιαεροπορικά πυρά και το πλήρωμά του ξεφόρτωσε μόνο του , με ασφάλεια, τα πολύτιμα πυρομαχικά και βαρέα όπλα της Μοίρας .

Χωρίς αυτά , δεν θα μπορούσε η Α΄ Μοίρα Καταδρομών να προστατεύσει το αεροδρόμιο της Λευκωσίας , το οποίον θα είχε καταληφθεί από τον εχθρό , την επομένη ημέρα .

 Ο ήρωας  Ευάγγ. Πετρουλάκης , ζει σήμερα στο Ρέθυμνο της Κρήτης και μόλις πρόσφατα ετιμήθη για την παράτολμη πράξη του, από την Ελληνική Πολιτεία ! Δείτε και ξαναδείτε με προσοχή και ευλάβεια το video .

Είναι συγκλονιστικό !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...