Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαγράψουμε το Facebook; (πως σας έχει δεμένους;)



Γράφει η Laurie Segall
(CNNMoney Senior Tech Correspondent)

Θέλετε να διαγράψετε τη σελίδα σας στο Facebook. Αλλά είστε σίγουροι πριν πατήσετε αυτό το κουμπί; Ίσως έχετε βαρεθεί με τις διαρκείς ενημερώσεις ανθρώπων που δε βλέπετε πια ή ίσως θέλετε να κρατήσετε πιο ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα...


Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας να απενεργοποιήσετε το «μποϊκοτάζ» δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Για «νέους» φίλους και συγγενείς ίσως το Facebook είναι τρόπος επικοινωνίας μαζί σας ή για εσάς ένας τρόπος επαφής με άλλες ομάδες . Οπότε πολλοί λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βρουν άλλον τρόπο να κρατήσουν τις επαφές.

Η διαγραφή του Facebook ίσως έχει συνέπειες σε άλλες εφαρμογές. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το Facebook για να εγγραφούμε σε εφαρμογές όπως τα Tinder, Airbnb, Venmo. Οπότε, αν ξεφορτωθείτε το Facebook, θα πρέπει να δημιουργήσετε νέους λογαριασμούς για κάθε υπηρεσία. Και παρότι ίσως ανακτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών σας δεδομένων, ίσως τελικά χάσετε κάποια αποθηκευμένα στοιχεία κατά τη διαδικασία.

Για παράδειγμα, αν έχετε φτιάξει τον λογαριασμό του Premium Spotify μέσω Facebook, θα πρέπει να ακυρώσετε την συνδρομή σας και να φτιάξετε νέα, αποχαιρετώντας όλες σας τις προσεκτικά επιλεγμένες playlist.

Αν δεν σας πειράζει αυτό και είστε αποφασισμένος για τη διαγραφή, θυμηθείτε πως το Facebook είναι κάτι περισσότερο από το Facebook.com.

Στην εταιρεία ανήκουν κι άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Instagram και το WhatsApp. Οπότε αν όντως θέλετε να το διαγράψετε, πρέπει να διαγράψετε και αυτά.

Αν αλλάξετε γνώμη για τη διαγραφή του λογαριασμού, τι επιλογές απορρήτου έχετε;

Μπορείτε να αρχίσετε πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις και επιλέγοντας το κοινό των δημοσιεύσεων σας. Το Facebook θα εξακολουθεί να έχει τα δεδομένα αλλά θα μπορέσετε να βάλετε όριο στο τι φαίνεται και ποιος το βλέπει.

Αν όμως έχετε πάρει την απόφασή σας και είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε το Facebook μπορείτε όποτε θέλετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Να ξέρετε πως αν επιλέξετε την μόνιμη διαγραφή, μπορεί να πάρει έως και 90 μέρες στο Facebook να σβήσει όλα τα δεδομένα. Και τότε δεν υπάρχει επιστροφή.

Αντιγραφή Μέλια. για το Αβέρωφ
Πηγή: βίντεο στο youtube
Εικόνα από: pcmag
ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...