Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Περιστέρα Τσίπρα: Η περιζήτητη πανεπιστημιακή δασκάλα. [Αξιοκρατία και πολυθεσία στη χώρα των πανεπιστημιακών καταλήψεων]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
(Β’ δημοσίευση)

Η παράταξη των καταληψιώνέχει πετύχει μια μεγάλη νίκη στον ακήρυκτο πόλεμό της κατά του καθηγητικού κατεστημένου. Δεν είναι απλός πόλεμος αρχών είναι πόλεμος χαρακωμάτων και μάχη κατοχής θώκων. Η πρωθυπουργική σύζυγος, με... στρατηγικό προσόν την καταδίκη της στο Εφετείο για δυσφήμηση του καθηγητή της, ήδη έχει καταλάβει διαδοχικά τρεις θέσεις, στο Μετσόβιο, στο Πολυτεχνείο Κοζάνης και πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λαμία), αποσπασμένη από την οργανική της θέση σε κάποιο Δημοτικό σχολείο (Άλλες πρώτες κυρίες εφόρμησαν στα υψίπεδα του Ιπποκράτη εκ Νηπιαγωγών). Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις μας για τον τρόπο με τον οποίο το ζεύγος Τσίπρα διαχειρίζεται τις θεσμικές κρατικές θέσεις που καταλαμβάνει ο παλιός φοιτητής του κ.Μπαλτά, είτε όταν πρόκειται για ευτυχή γεγονότα (Ιασώ) είτε για τις διακοπές τους (Παξοί, Σούνιο κλπ), τρόπος που δείχνει κάποια ωφελιμιστικά όσο και αναξιοπρεπή ήθη.

Σε τοπικό δημοσιογραφικό ιστότοπο διαβάζω: «όπως λένε οι πληροφορίες η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε μακράν τον καλύτερο φάκελο από όλους τους ενδιαφερόμενους. ‘Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σύντροφος του Πρωθυπουργού ή όχι, αυτό που μετράει για μας είναι τα προσόντα που έχει ο κάθε φάκελος και ήταν ο καλύτερος φάκελος με διαφορά, από αυτούς που κατατέθηκαν….’ είπε πανεπιστημιακός της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία. Όλοι βέβαια ελπίζουν ότι η παρουσία της συντρόφου του Πρωθυπουργού στη Σχολή Θετικών Επιστημών στη Λαμία θα βοηθήσει να λυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή, καθώς επίσης και στην αναβάθμισή της».

Αφού εκφράσω την ανησυχία μου για τη χαμηλή στάθμη των υπολοίπων υποψηφίων, οφείλω να αναρωτηθώ με ποιο τρόπο η παρουσία της κας Τσίπρα θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα της Σχολής και πως μια τέτοια προσδοκία συνδυάζεται με την αντικειμενικότητα της προηγηθείσας επιλογής της.

Υποθέτω πως στην σιωπηρή Κ.Ο. των αργόμισθων του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρούν τις κινήσεις αυτές της κας Μπαζιάνα ανατρεπτικές πράξεις και εικάζω το σκεπτικό που τις στηρίζει. Δεδομένου ότι οι χιλιάδες καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημίων δεν έχουν οδηγήσει, πέρα από κάποια ατομικά βολέματα και από κάποιες δημόσιες ζημιές στο ελάχιστο στην αλλαγή των εγωκεντρικών νοοτροπιών της σημερινής νεολαίας και των πολιτών, ούτε στην ηθικοποίηση, στη ριζοσπαστικοποίηση ή στον εκπολιτισμό της κοινωνίας, μόνο με τη μέθοδο του Δούρειου ίππου θα αλλάξει η Παιδεία μας εκ των έσω και θα παραγάγει έντιμους, καλλιεργημένους, αλτρουιστές και ευφυείς πολίτες.

Προσωπικώς, ανησυχώ μόνο μήπως στην προσπάθεια αυτή των πανεπιστημιακών εισοδισμών, η πρωθυπουργική σύζυγος, που βρίσκει παράλληλα και το χρόνο και για παράτυπα ταξίδια στη Ρωσία, στο Ιράν και στην Κίνα στο πλευρό του συζύγου της, θα πάθει υπερκόπωση. Θα είναι κρίμα να στερηθεί η φοιτητική νεολαία τις υπηρεσίες της.



[Α’ δημοσίευση]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...