Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αναβαθμίζεται η βάση τους Νις σε μια τεράστια σερβο-ρωσική αεροπορική και στρατιωτική βάση – Προβληματισμό προκαλεί αυτή η αλλαγή!



Επικρατεί τεράστιος προβληματισμός στο ΝΑΤΟ, από την σταδιακή μετατροπή του Νις, σε μια τεράστια σερβο-ρωσική αεροπορική και στρατιωτική βάση…
Το όλο θέμα φέρεται να έχει προκαλέσει προβληματισμό λόγω των νέων σχεδίων της Ρωσίας για πλήρη αναβάθμιση της «ανθρωπιστικής βάσης» σε μια τρομερή αεροπορική βάση για όλους τους τύπους των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς και σε εγκαταστάσεις υποδοχής Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

«Τα νέα δεδομένα προκαλούν τρόμο στα Βαλκάνια από την επικείμενη αλλαγή του αεροδρομίου του Νις «Μεγάλος Κωνσταντίνος» γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου) με την κατασκευή υποστέγων και την μεταφορά πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας για την ρωσική και σερβική πολεμική αεροπορία.

Εκεί, εκτός των υποστέγων για 17 αεροσκάφη θα έχουμε και τοποθέτηση πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων», αυτό αναφέρει ο Σέρβος γνωστός αμυντικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι, ο οποίος επισημαίνει ότι η σερβική πολεμική αεροπορία θα δεχθεί σημαντική βοήθεια Ρώσους και Λευκορώσους βιώνοντας την πλήρη αναγέννηση της.

«Διατηρήσαμε την πολεμική μας αεροπορία ως μια μορφή ένοπλης δύναμης για να μην βρεθούμε στο ίδιο σημείο που είναι η Βουλγαρία για παράδειγμα. Τώρα εξοπλιζόμαστε με αεροσκάφη MIG-29 και αναμένουμε την βοήθεια δύο ακόμη αεροσκαφών AN-26 ως δωρεά από τη Ρωσία», δηλώνει ο ίδιος.

Σήμερα επίσης, η σερβική αεροπορία δέχθηκε την δωρεά ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών MiG-29 από την Λευκορωσία στη βάση του Baranovichi, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των αεροσκαφών αυτού του τύπου. Ο Σέρβος υπουργός Aleksandar Vulin τόνισε ότι η Σερβία δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί αυτόν τον αριθμό MIG -29.

Η παράδοση των μαχητικών έγινε μετά από πρόταση του Β. Πούτινστο Λευκορώσο Πρόεδρο.

Το όλο θέμα φέρεται να έχει προκαλέσει προβληματισμό λόγω των νέων σχεδίων της Ρωσίας για πλήρη αναβάθμιση της «ανθρωπιστικής βάσης» σε μια τρομερή αεροπορική βάση για όλους τους τύπους των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς και σε εγκαταστάσεις υποδοχής Ρώσων αλεξιπτωτιστών. «Τα νέα δεδομένα προκαλούν τρόμο στα Βαλκάνια από την επικείμενη αλλαγή του αεροδρομίου του Νις «Μεγάλος Κωνσταντίνος» γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου) με την κατασκευή υποστέγων και την μεταφορά πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας για την ρωσική και σερβική πολεμική αεροπορία. Εκεί, εκτός των υποστέγων για 17 αεροσκάφη θα έχουμε και τοποθέτηση πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων», αυτό αναφέρει ο Σέρβος γνωστός αμυντικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι, ο οποίος επισημαίνει ότι η σερβική πολεμική αεροπορία θα δεχθεί σημαντική βοήθεια Ρώσους και Λευκορώσους βιώνοντας την πλήρη αναγέννηση της. «Διατηρήσαμε την πολεμική μας αεροπορία ως μια μορφή ένοπλης δύναμης για να μην βρεθούμε στο ίδιο σημείο που είναι η Βουλγαρία για παράδειγμα. Τώρα εξοπλιζόμαστε με αεροσκάφη MIG-29 και αναμένουμε την βοήθεια δύο ακόμη αεροσκαφών AN-26 ως δωρεά από τη Ρωσία», δηλώνει ο ίδιος. Σήμερα επίσης, η σερβική αεροπορία δέχθηκε την δωρεά ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών MiG-29 από την Λευκορωσία στη βάση του Baranovichi, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των αεροσκαφών αυτού του τύπου. Ο Σέρβος υπουργός Aleksandar Vulin τόνισε ότι η Σερβία δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί αυτόν τον αριθμό MIG -29. Η παράδοση των μαχητικών έγινε μετά από πρόταση του Β. Πούτινστο Λευκορώσο Πρόεδρο. 

«Πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη που τώρα ανήκουν στην δύναμη της σερβικής πολεμικής αεροπορίας. Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι έχουμε τώρα πλήρως επιχειρησιακά 14 MIG-29 σε επίπεδο 4+ γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουμε τα πιο προηγμένα αεροσκάφη στον κόσμο.

Αυτό είναι ένας αριθμός αεροσκαφών τον οποίο δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε το 2012, όταν ο σημερινός πρόεδρος Vucic ήταν υπουργός άμυνας. Η Πολεμική Αεροπορία μας εδώ και δεκαετίες δεν ήταν η ισχυρότερη, αλλά τώρα ο ουρανός μας και η χώρα μας θα είναι ασφαλείς, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι» είπε ο Vulin, ο οποίος είχε δηλώσει προχθές προς τον Αμερικανό Πρέσβη στο Βελιγράδι με θέμα το Κόσοβο ότι «δεν είναι μαριονέτα καμίας χώρας».

Η Ρωσία και προσωπικά ο Β.Πούτιν έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της πλήρους αναδιάρθρωσης και ανόρθωσης των σερβικών ενόπλων δυνάμεων έναντι του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας και της νατοϊκής Κροατίας, οι οποίες απειλούν την ρωσο-σερβική συμμαχία, η οποία και αυτή έχει βλέψεις στα Βαλκάνια, ειδικά σε Μολδαβία αλλά και αλλού.

Μιλώντας για τη σημασία της οικοδόμησης μιας στρατιωτικής βάσης στο Νις, ο Σέρβοις ειδικός Μ. Λαζάνσκι επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική δύναμη του σερβικού κράτους.

«Στο Niς υπάρχει η έδρα της 98ης αεροπορικής βάσης με το αεροδρόμιο Lađevci. Υπάρχει επίσης μονάδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, διότι είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή αεροπορική κάλυψη. Δεν έχουμε υπόστεγα για στρατιωτικά αεροσκάφη στο Νις. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό στρατηγικά μια τέτοια προσθήκη» προσθέτει ο Lazanski, η δημιουργία τους με ρωσική βοήθεια.

Ο Σέρβος Ταξίαρχος ε.α. JNA Veselin Sljivancanin δηλώνει ότι λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Nις είναι ιδανικό για την οικοδόμηση ενός στρατιωτικού συγκροτήματος μεγάλης εμβάλειας.

»Οδηγεί κατευθείαν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω της Βουλγαρίας, κατά μήκος της κοιλάδας του Μοράβα προς το Αιγαίο Πέλαγος και στο βόρειο άκρο των Σκοπίων, ενώ είναι κοντά σε Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια», δήλωσε ο Σλιιβαντσάνιν.

Εξηγεί δε ο ίδιος ότι αυτός είναι ο λόγος που οι Αμερικανοί φοβούνταν ότι το ρωσικό ανθρωπιστικό κέντρο (στα χαρτιά βέβαια) του Νις, θα μεταβληθεί σε μια ισχυρότατη ρωσική στρατιωτική βάση που θα ελέγχει τα πάντα στην περιοχή, επειδή η πόλη κατέχει σημαντική στρατηγική θέση στα Βαλκάνια.

Ο Σέρβος στρατηγός ε.α. Βλαντιμίρ Λαζάρεβιτς πρόσθεσε ότι «γεωστρατηγική θέση γύρω από την περιοχή του Νις κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της πρώην Γιουγκοσλαβίας αποτελούσε μια σημαντική πτυχή της άμυνας της χώρας».

Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής βάσης είναι ο έλεγχος των Βαλκανίων, και η μελλοντική εγκατάσταση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph, ως πιθανό αντιστάθμισμα στην ισχυρή παρουσία αμερικανικού στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...