Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Οι μουσουλμάνοι σε 20 χρόνια θα πλειοψηφούν στα Σκόπια



Στα επόμενα 20 χρόνια οι μουσουλμάνοι θα πλειοψηφούν στην πΓΔΜ...

Οι μουσουλμάνοι θα γίνουν ο πλειοψηφικός πληθυσμός στην πΓΔΜ τα επόμενα 20 χρόνια, αυτό αναφέρεται από το “Αμερικανικό Κέντρο Ερευνών Pew” που καταγράφει τις γεννήσεις και τους θανάτους σε κάθε χώρα σε σχέση με τις θρησκείες, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.

«Η χώρα μας ανήκει στην ομάδα των χωρών που θα έχουν διαφορετική πληθυσμιακή σύσταση τα επόμενα τριάντα χρόνια σε σχέση με αυτήν που υπήρχε το 2010. Σύμφωνα με την έρευνα το 2050 οι Χριστιανοί θα είναι κάτω από το 50% του συνολικού πληθυσμού και αριθμός των μουσουλμάνων θα ξεπεράσει το 50%.

Σύμφωνα με το «Pew Center» πολλές χώρες αναμένεται να έχουν διαφορετική θρησκευτική πλειοψηφία το 2050 σε σύγκριση με το 2010.

Έτσι οι Χριστιανοί μέσα σε τριάντα χρόνια θα βρίσκονται κάτω από το 50% του συνόλου του πληθυσμού στις εξής χώρες:

Αυστραλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, πΓΔΜ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ τότε θα υπάρχει καθαρή πλειοψηφία μουσουλμάνων σε 51 χώρες και μεταξύ αυτών θα είναι η πΓΔΜ και η Νιγηρία, όπως δηλώνουν στα στοιχεία.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο θρησκευτικός προσανατολισμός στον κόσμο αλλάζει ταχύτατα, κυρίως λόγω των διαφορών στα ποσοστά γονιμότητας και του μεγέθους των νέων πληθυσμών, μεταξύ των μεγάλων θρησκειών του κόσμου, καθώς και λόγω της αλλαγής θρησκεύματος.

Τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες οι Χριστιανοί θα παραμείνουν η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα, αλλά το Ισλάμ θα μεγαλώσει ταχύτατα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη θρησκεία.

Ο αριθμός των μουσουλμάνων θα είναι σχεδόν ίσος με τον αριθμό των χριστιανών στον κόσμο.
Το 2010, οι χριστιανοί ήταν η πολυπληθέστερη θρησκεία με 2,2 δισεκατομμύρια πιστούς ή το 31% του συνολικού πληθυσμού.
Οι μουσουλμάνοι ήταν δεύτεροι με 1,6 δισεκατομμύρια πιστούς ή το 23% του συνολικού πληθυσμού.

Μέχρι το 2050 οι μουσουλμάνοι θα φθάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια ή το 30% του πληθυσμού, λόγω της εκτεταμένης πληθυσμιακής αύξησης των μουσουλμανικών χωρών, και οι χριστιανοί θα βρίσκονται στο 2,9 % ή στο 31%, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δεν είναι σαφή ως προς τη θρησκεία, αλλά έχει παρατηρηθεί μία μείωση του πληθυσμού περίπου 4 χιλιάδων ανθρώπων από το 2012.

vecer.mk

http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...