Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Όχι στα νέα βίαια κουφάρια 2-3.000 μονάδων παραγωγής σε όλη την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας από το χωροταξικό!


11/02/19
Δελτίο τύπου

Πως θα ξαναζωντανέψουν τα κουφάρια στις ΒΙΠΕ?  Όχι πάντως με άλλα νέα βίαια και προκαλούμενα κουφάρια. Το 95% του συνόλου των μονάδων παραγωγής βρίσκεται σήμερα εκτός θυλάκων....

Οι θύλακες συνολικά έχουν το 5% των χώρων παραγωγής. Είναι κενό το 30% των θυλάκων, που σημαίνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει μόλις το 1.5%, όπερ άτοπο.

Είναι πασίγνωστο ότι επί 3 χρόνια εκκρεμεί και καταστρέφει την περιοχή  το περιφερειακό χωροταξικό της Κ. Μακεδονίας:
1) η βίαιη μετεγκατάσταση = λουκέτα σε όλες τις μονάδες χαμηλής και μέσης όχλησης μόνο σε ολόκληρη την Κ. Μακεδονία και
2) η παράνομη ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης από τη σκανδαλώδη (κατά τους δημάρχους) μη λήψη των περιβαλλοντικών μέτρων εντός των ορίων των εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, όπως ορίζει η οδηγία Σεβέζο 2012 για να ληφθούν μέχρι 01/06/2015. Υπάρχει  ταυτόχρονη η εξαίρεση της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Τέτοια μέτρα δεν υπάρχουν πουθενά στην Αττική και σε όλη την ΕΕ.

Έχουν αντιταχθεί ενυπόγραφα, με πολλές δημόσιες συναντήσεις των 200 ατόμων και με πολύ μεγάλη δημοσιότητα  8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 5 δήμαρχοι με 400.000 κατοίκους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη, ενώσεις πολιτών και οι 311 μεγάλες επιχειρήσεις με πωλήσεις ~ το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και 15.000 εργαζόμενους.

Ποιοι είναι απέναντι και προσπαθούν να επιβάλλουν διατάξεις πέραν κάθε λογικής:
1) Το  περιφερειακό χωροταξικό περνάει από την ΠΚΜ.
2) Διαρρέει κάθε τόσο ο απίστευτος μηχανισμός φίμωσης πολιτών από την υψηλή όχληση, για τη ρύπανση και την ερήμωση δυτικά, με επιρροή επί των μέσων ενημέρωσης με αθρόα διαφήμιση. Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση ακόμη και από τους ίδιους.
3) Για τις βίαιες μετεγκαταστάσεις = λουκέτα, γίνονται δημόσια τα συμφέροντα. Απειλούνται το 95% των μονάδων παραγωγής που βρίσκονται εκτός οργανωμένων θυλάκων, 2-3.000 βιομηχανίες και βιοτεχνίες, θαρρείς και περισσεύουν όσες μονάδες επέζησαν.
       Δεν υπάρχουν ίδιες διατάξεις σε ολόκληρη την Αττική, σε κανένα άλλο περιφερειακό χωροταξικό, παρά μόνο στην Κ. Μακεδονία. 
       Ούτε γνωστικά είναι δυνατή μια τέτοια διάταξη, ούτε τα χρήματα υπάρχουν, ούτε οι βιομηχανίες μπορούν να φορτωθούν σε νταλίκες για να πάνε κάπου αλλού.
       Είναι αδιανόητα τα επιχειρήματα και η δημόσια παρουσία τους, κόντρα στη κοινή λογική.

Για την επιτροπή των 311 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών,

Ζήσης Κώστας, Μπόγιας Χρήστος, Ναξιάδης Μενέλαος, Νικολαίδου Έλλη, Φιλίππου Νίκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σας καλωσορίζουμε στην δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, το οποίο θα π...